剑桥雅思10test3范文
雅思剑10test3passage1the context, Meaning and Scope of Tourism 7
给您个解析,希望可以帮到您 今天为雅思考生们倾力奉献剑桥雅思10TEST3 PASSAGE1阅读解析,希望能为雅思考生们带来帮助。
1. 难度分析:较简单 2.文章标题:The Context, Meaning and Scope of Tourism 旅游业的意义 3.文章话题:社会类 4.词汇准备:第一段 词性 解释 primitive a. 原始的 motivation n. 刺激,鼓舞 vital a. 重要的 civilisation n. 文明 economy n. 经济 第二段 distinctly adv. 明显地,显著地 phenomenon n. 现象 advent n. 出现 connotation n. 内涵,暗示 revolution n. 革命 availability n. 有益,可获得的东西 commercial a. 商业的 第三段 industrialised a. 工业化的 employment n. 就业 estimate v. 估计 investment n. 投资 excess n. 超过 profound a. 深远的 第四段 obscure v. 使。模糊 diversity n. 多样性 fragmentation n. 碎片 accommodation n. 住宿 remain v. 保持 amorphous a. 无形的,混乱的 第五段 exclusive a. 专用的 institionalised a. 制度化的 commodity n. 商品 income n. 收入 quote v. 引用 valid a. 有效的 domestic a. 国内的 5. 题型分析: 文章题型由三个题型组成:小标题配对题+判断题+句子填空,第一大题属于段落主旨题,后两题是细节题型。
6.题目解析: Questions 1-4 小标题配对题 1. Paragraph B 2. Paragraph C 3. Paragraph D 4. Paragraph E 答案解析: 1. 选ii。定位到第二段第一句话:Tourism in the mass form as we know it today is a distinctly twentieth-century phenomenon. 表明就我们所知,广义的旅游业是一个二十世纪的现象。
选项中的mass tourism与原文中的tourism in the mass form是同义替换。 2. 选i。
定位到第三段第一句话:Tourism today has grown significantly in both economic and social importance. 即目前旅游业对经济及社会都非常重要。选项中的significance替换原文的importance。
3. 选v。定位到第四段第一句话:However, the major problems of the travel and tourism industry that have hidden or obscured its economic impact are the diversity and fragmentation of the industry itself. 意思是旅游业的主要问题是这个产业本身的多样性和分散性,这使得其经济影响变得不那么明显。
选项中的difficulty,effects分别替换原文的problems和impact。 4. 选vii。
定位到第五段第一句话:once the exclusive province of the wealthy, travel and tourism have become an institutionalised way of life for most of the population. 表明旅游业曾经是富人们的特权,而现在已经变成大多数人们习以为常的一种生活方式了。选项中的world,impact替换原文的most of the population, institutionalised。
Questions 5-10 判断题 5. The largest employment figures in the world are found in the travel and tourism industry. 6. Tourism contributes over six per cent of the Australian gross national product. 7. Tourism has a social impact because it promotes recreation. 8. Two main features of the travel and tourism industry make its economic significance difficult to ascertain. 9. Visitor spending is always greater than the spending of residents in tourist areas. 10. It is easy to show statistically how tourism affects individual economies. 答案解析: 5. 选TRUE。定位到第三段第三句话: According to the World Travel and Tourism Council (1992), 'Travel and tourism is the largest industry in the world on virtually any economic measure including value-added capital investment, employment and tax contributions'。
意思是旅游业是全世界最大的行业,不管是用哪种经济学估算,其中包括资本增值投资,就业及税收贡献。题目中的figures替换原文measure。
6. 原文没有提到Australian gross national product这个概念,所以选择NG。 7. 原文没有提到recreation这个概念,所以选择NG。
8. 选TRUE。定位到第四段第一句话:However, the major problems of the travel and tourism industry that have hidden, or obscured its economic impact, are the diversity and fragmentation of the industry itself. 意思是旅游业的主要问题是这个产业本身的多样性和分散性,这使得其经济影响变得不那么明显。
题目中的two main features指代原文的diversity and fragmentation。 9. 原文没有提到visitor spending 和residents' spending的比较关系,所以选择NG。
10. 选FALSE。定位到第四段倒数第二句,原文表明this problem has made it difficult 。
to estimate the contribution it makes, 即估算旅游业对经济的贡献很困难,所以选FALSE。 Questions 11-13 句子填空题 11. In Greece, tourism is the most important ________. 12. The travel and tourism industry in Jamaica is the major ______ . 13. The problems associated with measuring international tourism are often reflected in the measurement of _______ . 答案解析: 11. 填source of income/home。
定位到最后一段的第三句: For example, tourism is the major source of income in Bermuda, Greece, Italy, Spain, Switzerland, and most Caribbean countries. 说明旅游业在以下国家都是。
剑桥 雅思 3 Test3 小作文 柱状图 的 范文 急求
The data shows the differences between developing and industrialised countries' participation in education and science.In terms of the number of years of schooling received, we see that the length of time people spend at school in industrialised countries was much greater at 8.5 years in 1980, compared to 2.5 years in developing countries. The gap was increased further in 1990 when the figures rose to 10.5 years and 3.5 years respectively.we can see a similar pattern in the second graph, which shows that the number of people working as scientists and technicians in industrialised countries increased from 55 to 85 per 1,000 people between 1980 and 1990, while the numrber in developing countries went from 12 to 20.Finally, the figures for spending on research and development show that industrialised countries more than double their spending, from$200bn to $420bn, whereas developing countries actually decreased theirs, from $75bn down to $25bn.Overall we can see that not only are there very large differences between the two economies but that these gaps are widening.。
剑桥雅思10听力难度,我的情况是剑10听力对30个左右
从场景内容来说,基本还是保持剑桥一贯的style,都是常规的生活性(Survival)和学术性(Academic)场景。
具体请看下面表格。 从题型来看,主观(各种填空)客观(选择配对)的比例。
Section 1还是以基本生活话题为主,包括:旅游场景、采访场景、注册场景、住房场景。这些以基本生活话题为主的对话,说白了,就是各种咨询。
考察的重点信息,仍然集中在:人名、地址、邮编、时间等常见的个人信息。需要注意的是,尽管听力内容本身很简单,但是有些答案与答案之间相隔很近,这对同学们的反应速度要求提升。
Section2的内容核心是一个地方或组织的介绍,包括:健身俱乐部、城市发展、动物保护组织和港口。这个部分的难点,主要体现在题型上,多以单选、多选和配对,两两结合的形式出现,难度上较第一部分有很大提升。
Section3传统上,多是老师指导学生关于课程和作业方面的对话,或者是同学之间关于课程作业的讨论。在剑桥10中,有2个Section 3都不是直接和课程学习的内容有关,而是课外相关内容:一个是Dishwasher的设计比赛,另一个是工作实习(Work Placement,注意:work placement和intern 是有区别的。
Intern是可以不算学分的,学生自己去找;work placement是完成一个course必须有的部分,是算credit的)。另外两个Section 3,在介绍人类学中的历史名人和讨论剧院研究的场景中,有专业性词汇出现,加上这部分题目多以单选和配对形式出现。
两种因素叠加在一起,这部分题目的难度,其实不亚于Section 4。 Section4的话题依旧跟以往的剑桥系列一样,五花八门。
自然科学2个:动物(环境保护)类、科技类;人文科学2个:管理学类和自我调控理论。这一部分,听力内容本身的专业性是难点,但是在剑桥10的4套题目里面,基本都是以notes填空形式出现(只有test4里面出现了3个单选题目)。
以填空形式出现,Section 4的难度也就降低了不少。对于想靠猜答案碰运气的同学来说,填空形式的题目或许不是好事情,因为这对单词拼写精准性要求极高,苦练基本功还是王道。
